Saturday, May 21, 2016

"labdien, kur tu vēlies mirt?" jeb atzīmes kā valsis: viens div' trīs četri viens div' trīs četri....

Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Rīgas Valsts 2.ģimnāzija vai arī Rīgas Valsts 3.ģimnāzija?

Parasti 1. ir atsevišķi - Latvijas labākā skola blah blah blah...
Bet, kur labāk mācīties, ja netiec vai negribi mācīties pirmajā, iet uz 2. vai 3.?
Manuprāt, es esmu viens no tiem retajiem cilvēkiem, kuri vispār var par šo runāt, jo esmu mācījusies abās, tāpēc nevienu no viņām pārlieku neslavēšu.

Rīgas Valsts 3.ģimnāzija ir skola ar labākiem eksāmenu rezultātiem un direktoru, kurš to ļoti labi apzinās, tāpēc, mācoties šajā skolā, pirmais, ko iemācīsieties (vai arī dzirdēsiet tik daudz, ka sāks palikt slikti) - Rīgas Valsts 3.ģimnāzija ir labāka par Rīgas Valsts 2.ģimnāziju un ir labākā Valsts ģimnāzija Vecrīgā (starpcitu arī vienīgā). Direktors nav vienīgais, kas to jums atgādinās uz katra soļa - daudziem skolotājiem arī ļoti patīk ar to atgādināt, ka nosaukumā nav pateikts skolu reitings.

Pa lielam, atšķirība starp skolām ir vienīgi tajā, ka 2.ģimnāzijā līmeni cenšas noturēt visos priekšmetos - skolai ir iespaidīgs koris, ģeogrāfiju māca tā, ka līmeni zina visa Rīga utml. - turpretī 3.ģimnāzija spiež un eksāmeniem - pārcelšanas eksāmens matemātikā ir katru gadu un klāt ir vēl kādā priekšmetā, jo skola uzsver savu līmeni matemātikā. 2.ģimnāzijā pārcelšanas eksāmeni ir divos dažādos priekšmetos, kas neatkārtojas.

Par dzīvi skolā bez mācībām man ir grūti spriest, jo tas, manuprāt, ir vairāk atkarīgs no vecuma, nevis mājas, kurā pavadi 7 stundas (starpcitu, ļoti labi var just to, ka 2.ģimnāzijā stundas sākas un beidzas mazliet vēlāk kā 1. vai 3.). Bet, ja ieejot 3. pirmais, ko jums patieks ir "esam labāki par 2.", 2. pirmais, ko dzirdēju bija jautājums ''vai otrajā ģimnāzijā tikai mācās? nē, mēs svinam".

Ja kādam šķiet, ka mācībām centrā vai Vecrīgā ir liela izvēle vietām. kur ēst, tad tas ir ļoti nepareizi. Viss ir paredzēts bagātiem cilvēkiem ar daudz lieku laiku vai tūristiem. Izņemot Rokkafejnīcu un Olimpiju.

Pēdējā lieta, ko vēlos pateikt - 3.ģimnāzijā ir labāki novirzieni, bet 2. - skolotāji. Piemēram, 3.ģimnāzijā var krievu valodas vietā mācīties spāņu vai franču un ir mazāk obligātie fakultatīvi, kas 2. ir izteikti.

Bet, ja jūs vēlieties sekmīgas atzīmes, skolotājas, kas nepārmet par sešiniekiem un dzīvi - neejiet uz Valsts ģimnāziju. Tāpat kā gandrīz neviens smēķētājs neiesaka smēķēt, reti kurš ģimnāzists iesaka mācīties ģimnāzijā.

Tomēr ģimnāzijas nodrošina normālu eksāmena atzīmi arī mirstot gandrīz neko nedarot.

Clem.

P.S. Nomainīju skolas tikai tāpēc, ka man likās, ka manā dzīvē ir pārāk liela rutīna, nevis tāpēc, ka kāda no viņām būtu labāka vai sliktāka.

No comments:

Post a Comment