Sunday, May 29, 2016

505 & Latvija, lūdzu nē

HELP! SEARCHING FOR CLEM! un ne tikai
       Sprotot, ka man ir ko teikt un ka šādi popularitāti iegūt ir diezgan neiespējami, salīdzinot ar YouTube. Vēlos tur uztaisīt kanālu, bet tā kā man, pirmkārt, ir dzīve, un, otrkārt, nav nepieciešamās aparatūras, meklēju kādu, kurš man pievienotos un/vai palīdzētu iesākt kanālu.
       Nebūs gluži tas mainstream variants, bet gan anonimitāte un netradicionālas idejas, un cenšanās tikt pamanītiem. 
       Zinu, cik bezjēdzīgi un tukši šis izklausās, bet ceru uz jebkādu atbalstu, lai Latvijas blogi kļūtu daudzveidīgāki un publika ieraudzītu kaut ko vairāk par piemīlīgām sejiņām, kuru video lielākoties šobrīd ir vai nu reklāmu video ("pērc tajā veikalā un iegūsti atlaidi, izmantojot kodu...", "dodies uz tādu un tādu pasākumu" utml.) vai vlogiem, kuros pa lielam notiek viens un tas pats. Protams tā nav visiem, bet lielākajiem youtuberiem Latvijā noteikti (vai tie maz ir jūtuberi ar tik maz sekotājiem kā var iegūt, esot Latvijas tirgū?). 
      Kā jau mazā valstī ar vēl mazāku Youtube lietotāju skaitu, populāri kļūst gandrīz vienīgi mainstream video filmētāji, kuri pa lielam stāsta un dara to pašu, kas jau reizi ir bijis kādam lielākam jūtuberim, jo tas saprotams ir, pirmkārt, vieglāk, otrkārt, noteikti kāds noskatīsies, bet uz skatuves vajadzētu parādīties arī kādam individuālajam medijam(vai mēdijam) ar savu skatījumu, nevis tikai tekstiem "bērni, dzert ir slikti" un "ja smēķēsiet, mirsiet"(ja lol sure uzreiz pēc pirmā dūma vai pirmās domas par narkotikām (zāle šoreiz laikam tiek pieskaitīta pie tām, lai gan no tās nomirt ir neiespējami). Es saprotu, ka izvēlēties internetā aktīvus cilvēkus, lai reklamētu savu preci ir izdevīgi (lēti un sadzirdēs daudzi), bet lūdzu nedariet to tik uzkrītoši, un dariet to tā, lai citi noticētu - teksti "tas ir slikti" un "tas ir labi" pārāk ļoti atgādina Ziemeļkorejā esošo sistēmu (ja esat redzējuši filmu Saules staros, tad sapratīsiet. Ja neesat - noskatieiies, man patika), kurā to vien dara kā iestāsta cilvēkiem, ka vadonis - tas ir labi, citas valstis - tas ir ļoti slikti. Un, ja tas netiek praktizēts diendienā kopš 2 gadu vecuma - tas par laimi nestrādā.
     Vienkārši vēlos ieviest kaut ko jaunu un paskaidrojošu, nevis novazātu un ikdienišķu. Kļūt dažādākiem.
    Lūdzu rakstiet pilnīgi jebko man - Klementīnei Krastiņai - šeit, facebookā, draugos, uz ēpastu.


Clem.

No comments:

Post a Comment